Tijdelijke Huurcontracten

Een huurcontact kan ook voor een korte tijd worden afgesloten. We spreken dan over een tijdelijk huurcontract. Bij een tijdelijk huurcontract gaat het niet om het negen jarig huurcontract, maar gaat het om een contract van slechts enkele maanden of een aantal jaren. Wanneer u een contract tekent voor een tijdelijke huurcontract, dan kunt u tekenen voor een contract van maximaal drie jaar. Het contract dat u dan afsluit, kan binnen deze tijd ook niet worden opgezegd. Als u het contract voor de tijdelijke huur wilt tekenen, is het aan te raden om eerst de voorwaarden goed na te lezen. Een contract van korte duur heeft namelijk veel uitzonderingen en veel kleine lettertjes.

Wanneer u er voor kiest om een tijdelijk huurcontract af te sluiten, dan moet u dit schriftelijk doen. Het contract van de tijdelijke huur kan met één huurbaas maar voor één keer worden afgesloten. Het kan ook maar één keer worden verlengd, ook dit moet schriftelijk gebeuren.

Het kan voorkomen dat de huurder in de woning wil blijven wonen als het contract van korte duur is afgelopen. Het contract wordt dan automatisch omgezet naar een negenjarig huurcontract. Dit contract kan de huurder vanaf het vierde jaar opzeggen. Op dat moment krijgt u geen boete, u hoeft ook geen reden op te geven. Maar let er op, alles moet schriftelijk gebeuren en het moet ondertekend zijn door twee partijen, anders is het contract/de overeenkomst niet geldig.

De huurprijs is vastgesteld in het huurcontract. Deze staat vaak vooraf al vast. U kunt wel over bepaalde aspecten in het contract onderhandelen, wanneer u dan tot een andere conclusie komt dan momenteel in het contract is aangegeven dient het contact te worden aangepast. Het nieuwe contract dient dan in tweevoud te worden afgedrukt en dient door beide partijen te worden ondertekend.

Zoals u kunt lezen heeft een tijdelijk huurcontract zijn voordelen en zijn nadelen, maar dat is bij elk contract zo. Lees daarom goed alle voorwaarden door en teken pas wanneer u het eens bent met alle regels die zijn vastgelegd in het tijdelijke huurcontract. U hoeft niet overhaast te beslissen, u mag de tijd nemen om de voorwaarden door te nemen. U doet er verstandig aan om nog een derde persoon naar de voorwaarden te laten kijken, zodat u er zeker van bent dat er geen addertjes onder het gras zitten. Want wanneer u eenmaal heeft getekend zit u vast aan het contract en komt u er niet gemakkelijk onderuit, tenzij u allerlei boetes wilt gaan betalen, maar dat is natuurlijk zonde van het geld.